WIE BEN IK

BlackBones bestaat uit Julia Bo Heijnen, in 2017 is zij afgestudeerd aan de fotovakschool en is zij begonnen met het fotograferen van haar eigen projecten.

Het begon ooit met een naaktportret van mij en mijn hond. Hiermee wilde ik een stukje acceptatie overbrengen: ik ben mooi zoals ik ben. Helaas won ik de NRC fotowedstrijd niet, maar heeft journalist Peter Joore wel een mooi verhaal geschreven bij de plaat. Dit gaf mij de doorslag om meer zelfportretten te maken. Voor mijn afstudeerproject in 2017 maakte ik een serie foto’s als weerspiegeling van mijn angsten. Nu ligt de focus op het ontwikkelen van concepten. De onderwerpen variëren van de Gouden Eeuw, renaissance en foto’s met een politieke boodschap.

Tekst – Luca Warmer

Julia Bo Heijnen

Aangenaam, ik ben Bo. Een vrouw van vlees en bloed. Ik houd van mensen en interessante plekken. Ik houd niet van rangen en standen. Het geeft niet wat je doet, het gaat er bij mij om wie je bent en wat je uitstraalt. Soms ben ik een tikkeltje naïef, maar ik houd me nou eenmaal graag vast aan de goedheid van mensen.

Mijn leven ging niet altijd over rozen. Het echte gezinsleven heb ik niet gekend. Ik weet wat armoede is en heb jong geleerd hoe ik zelfstandig mijn doelen kan behalen. Deze levenslessen hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben: een sterke onafhankelijke vrouw met een visie. Ik jaag mijn dromen na en laat deze werkelijkheid worden.

Tekst – Luca Warmer

DE MENS

De mens fascineert mij mateloos. Door het luisteren naar levensverhalen groeit mijn interesse in gedrag en verschillende manieren van leven. Het geeft mij een kijk in een andere wereld. Ook al zijn we in een ander land geboren of verschillende we van huidskleur, we delen dezelfde emoties en we hebben dezelfde basisbehoeften. Uiteindelijk geeft iedereen zijn eigen draai aan het leven. Met mijn camera leg ik die verscheidenheid vast.

Tekst – Luca Warmer